Csütörtök reggel: Budapest, péntek reggel: Orly, szombat reggel: Kuala Lumpur, vasárnap reggel: Melbourne… Így indult minden. Kedves drágáink, ezt a blogot a Földről fejjel lefele lógva írjuk nektek.

2011. november 29., kedd

5:40 Kuala Lumpur - Mengalu-alukan (Welcome)

         
Még a gépen ki kellett tölteni egy papírt mindenféléről, fájt-e a fejed az elmúlt 2 hétben, köhögtél-e, persze beikszeltük, hogy nem, nem mintha nem szedtük volna folyomatosan az algopirineket J
Amikor leszálltunk, totál krézi volt, teljesen simán ment minden, hatalmas tábla, sárga színű, hogy „kérlek védj meg minket a sárga láztól”. jó, menni fog, csak légyszi ti is minket. hatalmas kiabálás meg zaj, azt hittük valami történt, de kiderült, csak shuttle buszos konkurenciák próbálnak utasokat fogni maguknak. Aztán kiérve a tranzitból megcsapott minket az az erős illatú pára. 


Malajzia levegője olyan, mint a pálmaházak otthon, fülledt, növény és föld szagú levegő. reggel 6kor értünk oda, de hatalmas tömeg volt, rengeteg ember, rengeteg szín, nyelv, és amire muszáj volt figyelnünk, a rengeteg gyerek, hogy ne húzzuk át  a bőröndünket rajtuk. Természetes életünk legelső ázsiai élményéhez az a gondolat is hozzátartozott,hogy „nagyon vigyázzunk a cuccunkra”, de hát leszarták a cuccunkat, ez a legbékésebb ország a földön. Nagyon kedves arcú népek, rögtön bele is szerettünk egy nénibe, akinek csak 2 csík volt a szeme. 
2 csík amikor felfele néz is
Leraktuk a csomagokat a megőrzőben, ettünk vmi kakit a mekiben, teával, és bementünk a városba. 

virágok a vonaton is

Azt képzelük magunkról, hogy mi majd itt sétálni fogunk. HÁHÁHÁHÁHÁHÁÁÁÁ. Nem.  Eléggé kimaradt egy éjszaka a ritmusunkból, a térképünket 15 perc alatt elvesztettük, úgyhogy felszálltunk egy hop on hop off-ra, körbevitt minket az egész városon, leszálltunk itt-ott, pl a Cental Marketnél, ahol volt halpedikűr, hűtőmágnesek 3 db 10 ringittért, az kb 700 ft, meg természetesen rá mertem nézni egy ruhára, máris bent voltam a boltban, aztán már rajtam is volt a ruha, aztán már meg is vettem. 


Halpedikűr, a maláj márnák leeszik az elhalt hámsejteket a lábról

special price, only 60!!!


Nem is értem hogy történt J legalább annyi lélekjelenlétem volt, hogy alkudtam, persze alapból special price-t kaptam 85 helyett 60ért, hát 58ért vittem el, 2 ringgit (140 ft), gratula R :D
Kula Lumpur 2 féle. Van egy nagyon új része állati steril, felhőkarcolók, Petronas ikertornyok, higyjétek el, hogy a Blaha Lujza tér nem ám Euróra ehhez képest, hanem valami indiai falu főtere.



Petronas ikertornyok - A világ második legnagyobb épülete, meg is szédültünk


méépül a city


Szeret-nem szeret
Sima közúti lámpa



Aztán van a színesebb, autentikus környék is, Inidai negyed, Kínai negyed stb, mert itt rengeteg népek élnek egymás mellett békében, hindu, iszlám, kaolikus boldogan nyammogják a banánt együtt, nincs ám konflikt.


Panelrengeteg

A két nyelv hasonlit: Motosikal, és tessék: motort sikál




A maláj gyerekek meg a legnagyobb cukiságok a világon. Ezek a kis totyik csak mondják mondják, ha meg észrevesznek minket, bámulnak , nem értik ezeket a sárga hajú nagy orrúakat, akik vigyorogva próbálnak kicsikarni belőlük egy hellot.

unoka gondolkozik, papa már tudja

Lényeg a lényeg, beleszerettünk Malajziába, rengeteg pálma, növények, kedves emberek, és állítólag a kaja is nagyon finom, de azt nem mertük megkostólni, hiszen még 10 óra utazás várt ránk...


1 megjegyzés:

  1. Ezen szakadok kb fél órája: "A két nyelv hasonlit: Motosikal, és tessék: motort sikál!" lehet kevés inger ér, de köszi :)

    VálaszTörlés