Csütörtök reggel: Budapest, péntek reggel: Orly, szombat reggel: Kuala Lumpur, vasárnap reggel: Melbourne… Így indult minden. Kedves drágáink, ezt a blogot a Földről fejjel lefele lógva írjuk nektek.

2012. július 3., kedd

Melboune Múzeum 2. - A szőke, a csibész, és a teremőr




Visszamentünk a Melbourne Múzeumba. Reméljük az idősebb generáció most felsóhajt és aszongya, hogy bezzeg ezek a fiatalok! A mi időnkben csak azon incselkedtünk, hogy hogy legyen a szoknya egy centivel rövidebb, meg pödörtük a bajszunkat, ezek meg múzeumba járnak állandóan.
Na jó, csak egy rossz, beképzelt vicc volt, szóval: múltkor a múzeum jobb felét jártuk be, ahol főként történelmi kiállítások vannak, Ausztrália, Melbourne, bevándorlók meg aboriginalok, tudjátok már. A bal oldalában tudományos kiállítások láthatóak, ezekről múltkor lemaradtunk, ugyanis kicsit sokat bambultunk és bezártak.
Tehát most az evolúciós részt láttunk, első körben dinoszauruszokat, másodkörben köveket, majd rovarokat és kitömött állatokat, végül pedig pár belsőszervet és agyat, illetve neurológiai problémát kiállítva, kivetítve. Hát nem mondanánk, hogy csajos nap volt, de mindegy, amíg van gomb, amit nyomni lehet. Gomb (pontosabban érintőképernyő) márpedig ezer volt, szóval mindketten elvoltunk, csak a hosszú hajú kicsit gyorsabban haladt.

Eszter, a bálna hagyatéka

Nagy a korkülönbség

T-Rex csontkollekció

Mindent megtapizunk, görgettünk, nagyítottunk, remek

Idős úr önkénteskedik a múzeumban, fosszíliákat vés ki és ecsettel pormentesít, közben az új nemzedékkel cseveg

Így kezdődött minden...

Tehát tudjátok, hogy a földrészek egymásba csúszva meg stb, minden mozog, a lemezek, eróziók khm... szóval ez a jövő. Eurázsia és Ausztrália ismét egybe kel, Amerika elvékonyodik, de az nem látszik a képen, szóval hiába mutatunk meg mindent, legalább emiatt érdemes ellátogatnotok ide. Ha megnyomtok egy gombot, megfordul a földgömb.

Csodaszép köveket láttunk...

...ilyeneket...

...meg ilyeneket!

Kész aranybánya ez a hely

Személyes kedvenc, ha divattervező lennék, megihletne

A köves vitrinek után végig nézhettünk ily bájos-homályos kinézettel egy 3D-s, A Föld születése című béna rövidfilmet, ami arról szólt, hogy a köveket a fejünk felé reptették, meg lávák csorogtak ránk, miközben a gyerekek sírtak uuuuu

Ha nincs facebook profilod, majd a lepkegyűjteményed alapján...

        Egy profi modell és egy profi fotós mesteri alkotásai :)

 
Elefántkaki túró bogár (testvére ideiglenesen eltávot kapott). Alább maga a gané is ki lett állítva természetesen:

Annyira jófejek, hogy ha megnyomsz egy gombot, akkor kijön a bogár szaga vagy hangja.

A szag mindig narancs volt, szóval szerintünk hazudtak

Lakótársaink. Te, a bal fölső az nem a Jenny? - Ha gyümölcsillatú, akkor biztos nem.

Ezt a képet - bár úgy néz ki - nem szedtük szét. Egy fal bal és jobb oldala látható póketetéssel, illetve annak bámulásával

Póketetés szemből. Hogy miért egy íróasztal a díszlet? Mindenki megkapja a természetes környezetét ebben az országban, csak a pók nem. Hol az igazság? Talán az íróasztalomon...


Itt egy bogár szemével láthatjuk magunkat. De akkor hogy tud megcsípni?

Apuci is kúszik-mászik lelkesen, talán kígyót néznek alulról.

Kitömött állatok


Neki különösen sok érzelmet sikerült a szemébe tömni

A computeren az előtted látható terep pontos mása látható az állatokkal. Ha ráhelyezed ujjbegyed az állatra, felnagyobbodik, és megannyi képpel, információval ajándékoz meg a gépezet. Mozgatható.

Papio hamadryas, és természetes környezete a strand

A "Body" részleg tele tükrökkel és meztelen alakokkal


A legdilisebb hangzású nyelvek között, a dinkát megelőzve a magyar. Gyakorolhatsz előtte, felveheted, lejátssza, nyomsz, gyakorolsz, felveszed, nyomsz, lejátssza....De nem működött.

Filmsztár még a némafilmek korszakából
Kukucs be, volt-e már ilyen rémálom élményed?
Nem volt? Majd lesz
A szőke                                           A csibész                                           A teremőr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése