Csütörtök reggel: Budapest, péntek reggel: Orly, szombat reggel: Kuala Lumpur, vasárnap reggel: Melbourne… Így indult minden. Kedves drágáink, ezt a blogot a Földről fejjel lefele lógva írjuk nektek.

2012. július 16., hétfő

A város felülnézetből

Mint azt sokan tudjátok, rövidesen elhagyjuk Melbourne-t, így a blogunkon ezekkel a képekkel búcsúznánk az otthont adó várostól, mely nagy szeretettel befogadott minket. Mi is nagyon megszerettük ám időközben, nem lesz könnyű magunk mögött hagyni. Kalandos három hét következik, de a blogot nem hagyjuk abba, most jön csak a java!
 

Melbourne bizony nem tartozik a világ legimpozánsabb városai közé, sőt a vén Európából idetévedt kalandor akár még csúnyácskának is találhatja. Hát mi sem róttuk sűrűn az utcákat szabad óráinkban az épületekben gyönyörködve, viszont gondoltuk megnézzük, hátha jobban fest háromszáz méter magasból. Megmásztuk (lifttel) tehát Ausztrália második legmagasabb épületét, az Eureka Towert. Nem volt olyan nehéz odatalálni, mert mindenhonnan látszik a városban. 2002-ben kezdték el építeni, négy éven tartott, ötszázmillió dollárba került. Kilencvenegy emelet, a turistás rész a nyolcvannyolcadikon van. A lift harminc másodperc alatt ér fel oda :) A legmenőbb odafent az Edge nevű móka. Ez egy üvegkocka, ami kinyúlik az épületből, kimész, el van sötétítve az üveg, majd egyszer csak hoppá, ott van alattad a város, háromszáz méter magasan állsz egy üveglapon :) Mi nem mentünk ki, mert még pluszba lehúznak 12 dolcsival, annyira meg nem tűnt izginek.
Azt pedig, hogy a város jól festett-e felülnézetből döntsétek el magatok :)

























1 megjegyzés: