Csütörtök reggel: Budapest, péntek reggel: Orly, szombat reggel: Kuala Lumpur, vasárnap reggel: Melbourne… Így indult minden. Kedves drágáink, ezt a blogot a Földről fejjel lefele lógva írjuk nektek.

2012. augusztus 10., péntek

Great Ocean Road




Uuuu Great Ocean Road! Melbourne-iek előnyben. Szóval mi is. Soha ne béreljetek autót, végtelen szívás és stressz az élet vele, de ezt mintha már említettük volna, csak lassan gyógyulnak a sebek, elnézést :)
Szóval ez a nagyszerű óceáni út, a nagyszerű óceán mellett halad, lassan, kanyarogva, kb. 300 km hosszan. Bármikor bárhol megállhatsz, gyönyörködhetsz a víz erejében, a papagájokban, a koalákban, tehetsz egy sétát a közeli esőerdőben. Mi ezt mind csináltuk, mert volt időnk, egy egész napot hagytunk rá, célállomásunk Warrnambool volt, ahova már sötétben érkeztünk egyébként, jól kihasználtuk a nap sugarait, az biztos.


 
Tessék nézni azt a kis vityillót
Hát nem aranyosak? Nem.
Taki, ezen nem vagyunk rajta, de attól még nézd meg, mert szép
Legalább homályos legyen
Finom falatok, ragyogó napsütés
Szabadon, nem ijedősen


Cuki, cuki vagyok

Az út fő attrakciója a 12 apostol nevezetű kősereg a vízben. 12-ig nem tudtunk elszámolni, de szép volt, ezermillió képet csináltunk, mélyen beszívtuk a tiszta, sós levegőt, miközben vigyáztunk, le ne fújja a hajunkat a szél.

Háttérben a 12 apostol, előtérben egy elképesztően rémes kesztyűt viselő, kócos nőszemély

 
Jól vigyázz, mert leesel, és MEGHALSZ! Figyelmeztet a tábla. Vigyáztunk.

Szépséges táj, lassan alakították az erők az idők folyamán
 
Habdiszkó


Ja, és, hogy milyen vezetni Ausztráliában? Ezt kérdezitek? Elég könnyű. A sok biciklizéssel már megszoktuk a bal oldalt. Ádámnak van rutinja, de nem nagyon szerette az automata kocsit ugyebár. Egy igazi férfi szeresse a kihívást, ami ebben az esetben a kuplung. Nekem mindegy volt, melyik oldal, nincs (nem volt) semmi rutin, már annak is örültem az elején, ha sikerült a sávban maradni. Természetesen imádtam az automata kocsit. Az már több problémát okozott, hogy az autóban minden fordítva volt, a kanyarodást például mindketten ablaktörléssel jeleztük index helyett. Az ausztrálok elég rossz, és figyelmetlen sofőrök, szóval figyelni kellett mindig.  

Mintha csak magamat hallanám :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése