Szóval most azt találtuk ki, hogy gasztro-ügyben kétszer
is posztolunk, egyszer saját étkezési szokásainkról regélünk, rém izgalmas
lesz, de hát akit érdekel, azt érdekeljen minden
:), másodszor pedig általánosan próbáljuk meg bemutatni
a sztereotípiánkkal ellentétben nem túl sporty spice jelenlegi testvéreink
menüjét.
Először jöjjön saját gyomrunk tartalma:
|
Na jó, csak vicceltünk :) |
Csak a szokásos, semmi flanc tulajdonképpen. Igaz, hogy első
főtt ételünk a bokszoló kenguruk földjén eme szimbolikus állatok húsa volt,
húsgolyók formájában, de azóta visszatértünk a fellegekből és csak a krumplit
krumplival, meg a hagymát hagymával. Jó, túlzás. Az elején kicsit féltünk, hogy
mi lesz, ugyanis persze milyen kajákat a legkönnyebb elkészíteni?
Az olasz
recepteken alapulókat, tehát pesto-s tésztát, paradicsomos tésztát, sajtos
tésztát, tonhalas tésztát, sülve, főve, pennéset, spaghettiset. Elég gyorsan
meguntuk, és kétségbeesetten kutattuk a boltokat tejföl és paprika után.
Sikerrel jártunk szerencsére, és belecsaphattunk a magyar konyha leveseibe.
(Engem az is motivált természetesen, hogy férfi szájat kell etetnem, Bolognában
tökéletesen megvoltam a tésztával 5 hónapig
:) Miközben elvesztettük krumplis tészta, paprikás
krumpli, krumplifőzelék szüzességünket, rájöttünk, hogy lehet, hogy az olasz
mindent tésztával csinál, de mi meg mindent krumplival.
Szóval megint itt volt
az ideje kikerülni a változatlanság bugyraiból és éjt nappallá téve kutattunk a
nagyanyáink és anyáink asztalain fellelhető kosztok után. Nem mondom, hogy
konyhánk megérdemli a Michelin csillagot, de ami tény, az tény, kezdetnek nem
rossz,
itteni kortársaink között azért pedig igenis mesterszakácsnak
számítunk :) --- ugyanis mindig együtt főzünk, ha pedig nem, akkor egymásnak, meglepetésnek szánva.
|
Don't Melbourne the toast! Reggelink mindig pirítós kenyér vajjal, lekvárral, erről nem tudunk lekattanni, hiába. Néha egy joghurt is betársul, meg a tea és a kotyogós kávé. | | | |
|
|
Csillog-villog, naná! Büszkeségünk, a SAJÁT, házi joghurtunk, müzlivel, barackkal. |
|
|
|
|
|
|
Szép, mi? Francia (?) hagymaleves égett ausztrál pirítóssal, isteni új-zélander sajttal. |
|
Fincsi borsóleves galuskával |
|
Babos étek |
|
Főzelékfalóknak |
|
Életünk első önálló pörköltjét szerencsére 3 napig ehettük |
|
Gyros hiányunk volt, bevalljuk |
|
Ezt az ajándékot a fiú csinálta a lánynak |
|
Nem mellesleg ezt is. Desszertkirályfi |
|
És a munkafolyamat:
|
A kerítésből lecsippentettünk egy kis kolbászt és máris meg volt minden a jó paprikás krumplihoz |
|
Mr. Chef |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése