Csütörtök reggel: Budapest, péntek reggel: Orly, szombat reggel: Kuala Lumpur, vasárnap reggel: Melbourne… Így indult minden. Kedves drágáink, ezt a blogot a Földről fejjel lefele lógva írjuk nektek.

2011. december 3., szombat

Kanapészörfözés 2.


Második couchsurfing élményünk nagyon más környéken, nagyon más embereknél volt. A 20 éves Ralphi fogadott minket örökbe 2 éjszakára. Szintén csupaszív, bár a lakáskeresésünk miatt kevesebb időt töltöttünk vele. 

Ralphi Ralph

Kb. leesett az állunk, mikor megláttuk a lakást. Öten laknak itt, elképesztő mocsokban és rendetlenségben. :) Elsőre kicsit ijesztő volt, hogy itt kell majd aludnunk, végig igyekeztünk semmihez se nagyon hozzáérni. Megszoktuk aztán persze, meg nem is töltöttünk olyan sok időt ott. Az ágyunk úgy lejtett, mint egy mélytányér befelé, így hiába terjeszkedtünk volna mindig középen kötöttünk ki egymás mellett. Amit persze nem is bántunk annyira. :) Az ausztrál munkások 7-kor kezdtek a szomszédban, azt bántuk.

5 csillagos kupi

Volt rajtunk kívül még egy kanapészörfös a kéróban. Egy német srác, Jan. Kicsit fura, tök jófej. (Mindig kételkedjetek benne, ha valaki azt mondja, hogy a németek nem jófejek). 150 dollárért vett egy kocsit (állítólag), és azzal tolja végig Ausztráliát, néha egyedül, néha nem. 20 éves.
 
Ő Jan

Egyik este elmentünk vacsorázni Ralphival, a csajával, és Jannal egy olyan helyre!!! Egy étterem, amiről kb. senki nem tud Melbourne-ben. A lényeg, hogy sok az étel, saláták, szójás fűszeres golyók (minden vega), gyümölcs, de nincs fix ár, annyit fizetsz az adomány dobozba, amennyit szánsz. Pay as you like. Filozófiájuk, hogy mindenki megérdemli a finom és jó ételt kulturált körülmények között - virágok, képek mindenhol - attól függetlenül, hogy milyen munkája van, illetve hogy van-e egyáltalán munkája. Vizet, kávét is kínálnak és nagyon kedvesek. Szép hely egy különben eléggé lepukkant és kicsit veszélyes környéken. (Ne aggódj anyu).






Család-Kultúra-Integráció-Szabadság-Együttlét-Kedvesség-Tolerancia-Méltóság-Béke-Tarkaság
 
Annyit szeretnénk még hozzáfűzni ehhez a posthoz, hogy mindenkinek legalább egy couchsurfing élményt felírunk szívesen receptre, akárhol be lehet váltani. Legalábbis nagyon-nagyon ajánlott.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése