Csütörtök reggel: Budapest, péntek reggel: Orly, szombat reggel: Kuala Lumpur, vasárnap reggel: Melbourne… Így indult minden. Kedves drágáink, ezt a blogot a Földről fejjel lefele lógva írjuk nektek.

2011. december 29., csütörtök

Biciklit olcsón


Képesek voltunk kétszer körbejárni az Edinburgh parkot, hogy megtaláljunk egy öreget, akinek az a hobbyja, hogy összerak, és naponta elad 1 db biciklit 30 dollárért. Nem találtuk meg, de megállítottunk és megkérdeztünk egy fiút, hogy mit tud erről, ő semmit nem tudott, viszont ajánlotta a Ceres Market nevű mennyországot. Szerencsére nincs messze lakhelyünktől, ezért elbaktattunk egyik nap, és nem hittünk a szemünknek.
A Ceres egy hatttalmas területen elfekvő csodahely, ahol mindent lehet. Lehet citromfát kapni, fűszereket, és  ha tyúk vagy, szabadon sétálhatsz, ha ember, akkor pedig megvehetsz/kibérelhetsz egy kiskertet, amit gondozhatsz.


Szélkerekek, napelemek

Ez mi? Ez mi? Ez mi?

Ez citrus.

A lényeg, hogy ezek bennszülött ausztrál növények, ami tök menő, és ha elülteted őket, akkor az jó kis rekreáció a földnek :)

Gyümölcsfák és társaik a bogyók



Ez a pamacska egy mogorva tyúk, sehogy sem akart felénk fordulni hiába csipogtunk

Ezek már nagy pózőrök: Naomi C. és Tyra B.

A két inkálos bagoly őrködik.



Ha elveszítetted a pénztárcád, de a bankkártyád hál'istennek nálad maradt

Természetesen van organic café is, játszótér fákra épített várakkal, nemzetközi falu, ahol megismerheted az egész világot. Mindenfelé almafák és fügefák arra várnak, hogy leszüreteljék őket, éééés...

A kávézó

Béke központ szimbólumokkal. Itt még talán fontosabb, mint otthon, mert ebben az országban aztán tényleg mindenféle kétlábú megfordul
  

Gyümölcsfa árnyékában a megfáradt utazó

...egy bringás közösség is otthonra lelt eme helyen. Ők is rémes állapotú bicikliket preparálnak elfogadhatóvá, amiket aztán eladnak. De nem ez a fő profiljuk. Ha tag akarsz lenni, akkor fizetsz 5 dollárt egy évre, és bármikor odamehetsz, használhatod a szerszámokat, szívesen segítenek is, megtanítanak megszerelni a biciklid. Szóval nem annyira bolt, inkább úgy néz ki, hogy egy csomó ember összedugja a fejét, és együtt bütyköl egész nap.   

A műhely


 A bicikliválasztás a következőképpen ment: Az tetszik? Nem rossz. Ja, de nem fog a fékje. És ez? Annak nincs hátsó kereke. Ó :)   
 
Melyiket válasszam?

Amelyik ép volt, arra pedig kicsit sokat mondtak. R-nak itt nem is találtunk, viszont a nagyon kedves, idős eladó bácsitól megvettük pár nappal később a felesége bringáját 50 dolcsiért. Á viszont remek üzletet kötött itt: tök jó, masszív, kicsit csúnya bringa + 2 sisak + lakat + éves tagság = 50 dollár!

Á járgánya (Roadmaster Assault)...

és Barbie :)
 
Szóval egy csodálatos és hasznos délelőttöt töltöttünk el ebben a kertben, sóhajtozva azért, hogy otthon mikor lesz ilyen. Talán majd ha hazamegyünk és megcsináljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése